Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 421 

Re: Het somteken

Tot zover is het duidelijk alleen zit ik vaak met het 2 probemen met betrekking tot notatie.
  1. wat er met in dit geval $\infty$ wordt bedoelt vaak staat er ook een letter of n+1.
  2. wat wordt er bedoelt met k=1 onder het somteken?
Alvast bedankt

Guido
Student universiteit - woensdag 12 mei 2004

Antwoord

Onder het somteken staat de 'startwaarde' van de variabele. In dit geval dus k met als startwaarde k=1. Bovenaan het somteken staat tot 'waar' de variabele 'loopt'. Hier stond dus de 'som voor k=1 tot oneindig. Als er boven een 10 staat dan betekent het 'voor k=1 tot en met 10'.

WvR
woensdag 12 mei 2004

©2001-2024 WisFaq