Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortels

Ik heb de opgave Ö1080 en al uitleg geven ze Ö23·33·5
Hoe komen ze aan die Ö23·33·5
Ik snap er echt niks van!!
Groetjes

suzan
Leerling mbo - woensdag 12 mei 2004

Antwoord

Hallo Suzan

Dat ontbinden in priemfactoren is handig om de wortel 'mooier'te kunnen schrijven. Je zult wel weten dat bv Ö45 = Ö9·5 = 3Ö5. Bij grote getallen is dit niet zo gemakkelijk vandaar die ontbinding in priemfactoren.
Dan wordt het vrij simpel: Ö23·33·5 = 2Ö2·3ÖÖ5 = 6Ö30.

vriendelijke groet

pl
woensdag 12 mei 2004

©2001-2024 WisFaq