\require{AMSmath} Dubbelintegraal die aan meerdere voorwaarden moet voldoen Hallo, ik zit met een probleem met het oplossen van de volgende integraal:\int{}\int{}x·y/(x2 + y2)dxdyDeze integraal heeft een gebied waarvoor geldt:1/4 <= x2 + y2 <= 1 en aan 0 <= y <= xAlvast bedankt! Geert Student universiteit - dinsdag 11 mei 2004 Antwoord Het probleem wordt eenvoudiger door overgang op poolcoordinaten.x = r cos ty = r sin tdxdy = r dr dtBeschrijf nu ook het gebied in poolcoordinaten en los op. Dat laat ik aan jou over. cl dinsdag 11 mei 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik zit met een probleem met het oplossen van de volgende integraal:\int{}\int{}x·y/(x2 + y2)dxdyDeze integraal heeft een gebied waarvoor geldt:1/4 <= x2 + y2 <= 1 en aan 0 <= y <= xAlvast bedankt! Geert Student universiteit - dinsdag 11 mei 2004
Geert Student universiteit - dinsdag 11 mei 2004
Het probleem wordt eenvoudiger door overgang op poolcoordinaten.x = r cos ty = r sin tdxdy = r dr dtBeschrijf nu ook het gebied in poolcoordinaten en los op. Dat laat ik aan jou over. cl dinsdag 11 mei 2004
cl dinsdag 11 mei 2004
©2001-2025 WisFaq