Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Priemgetallen

geldt voor elk natuurlijk getal n: (1+2+3+4+...+n)2= 13+23+33+43+...+n3?

klaas
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 mei 2004

Antwoord

Dat volgt meteen uit de formules voor de som van de eerste n getallen en voor de som van de eerste n derdemachten, die je beide kan afleiden door middel van een inductieve redenering.

1+...+n = n(n+1)/2
13+...+n3=n2(n+1)2/4

cl
woensdag 12 mei 2004

©2001-2024 WisFaq