Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 23799 

Re: Re: Negenproef/talstelsel

Het is heel erg, maar ik heb het dus nog steeds niet door, hoe kom je aan het getal 231546231? Ik heb al aan medeleerlingen gevraagd, maar ik begrijp het nog steeds niet..Sorry. Kan je me misschien nog een keer helpen?

renate
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 mei 2004

Antwoord

Op de link bij de vorige vraag staat:

Deelbaarheid door 7:
100=1 mod(7)=1
101=3 mod(7)=3
102=2 mod(7)=2
103=-1 mod(7)=6
104=-3 mod(7)=4
105=-2 mod(7)=5
106=1 mod(7)=1
107=1 mod(7)=3
...

En daar zit 'm de truuk. Zie aldaar... lezen, onderzoeken en proberen!

WvR
maandag 10 mei 2004

©2001-2024 WisFaq