Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Emmy Noether

Wat heeft Emmy Noether allemaal veranderd in (o.a.) de algebra en wat zijn haar belangrijkste werken?

vanes
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 9 mei 2004

Antwoord

Volgens mij moet je f·g zien als f na g ofwel f(g(x)). Wellicht heb je dat zo ook gedaan. Eerst even naar g(x) kijken:
als x$>$=0 dan g(x)=0 en f(g(x))=f(0)=0
als x$<$0 dan g(x)=x-1 is negatief en f(g(x))=f(negatief)=0
Dus je hebt gelijk mits je functies kloppen. g·f is trouwens veel aardiger.

De tweede opgave is kolder, dat mag je niet eens zo neerschrijven. Maar desgewenst wil ik je wel gelijk geven.

Met vriendelijke groet

JaDeX

Zie Emmy Amalie Noether

JaDeX
zondag 9 mei 2004

©2001-2024 WisFaq