Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Iteratie bij fractals

Ik heb twee vragen over iteratie bij fractals. De eerste vraag: wat is iteratie nu precies, en hoe formuleer je dit netjes (ik heb een idee van wat het is, maar krijg hdit niet goed verwoord). De tweede vraag: waarom wordt iteratie bij fractals toegepast?
alvast heel hartelijk bedankt

Willem
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 9 mei 2004

Antwoord

Iteratie wil zeggen dat je bij een gegeven functie f steeds weer de functiewaarde gebruikt als origineel voor de functie.

Voorbeeld:

f(x)=x2+2
x0=1
x1=f(x0)=f(1)=3
x2=f(x1)=f(3)=11
x3=f(x2)=f(11)=123
...
xn+1=f(xn)

Op Julia-fractaal en Mandelbrot-fractaal kan je zien hoe daar iteratie een rol speelt.

Zie Links naar sites over fractalen

WvR
zondag 9 mei 2004

©2001-2024 WisFaq