Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Merkwaardige producten

(2xy-2)2 = ?
(1-2x2y3)2 = ?
(3a-2ab)2 = ?
(5x-2y).(5x+2y) = ?
(2+xy).(2+xy) = ?
(5y2-x).(x+5y2) = ?

Kan iemand mij helpen? Ik kan hier dus niet aan uit he!!

Romina
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 8 mei 2004

Antwoord

Hallo,

Algemeen: (a-b)2 = a2-2ab+b2
(2xy-2)2 = (2xy)2 - 2·2xy·2 +22 = 4x2y2 - 8xy + 4

Algemeen: (a+b)(a-b) = a2-b2
(5x-2y)(5x+2y) = (5x)2-(2y)2 = 25x2 - 4y2

Probeer zelf eerst de overige opgaven. Denk bij de laatste som aan: (x+5y2) = (5y2+x)

Met vriendelijke groet

pl
zaterdag 8 mei 2004

©2001-2024 WisFaq