Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met procenten

Mijn vraag is:

Een getal vermeerderd met 51/2 % is 27.008. Hoeveel is 51/2 % van dat getal?

Groetjes en bedankt

J.Groe
Iets anders - woensdag 5 mei 2004

Antwoord

Noem het getal voor het gemak x.
Er staat dan x + 5,5%·x = 27008
oftewel x(1+5,5%) = 27008 Û x = 27008/1,055 Û x = 25600. (Je moet wel weten dat ...% = .../100).
Eventjes controleren of het klopt 25600 + 5,5% van 25600 = 27008? 25600 + 0,055·25600 = 27008. Dus we hebben het getal gevonden.

Gevraagd wordt hoeveel 5,5% van dit getal is, dus 5,5% van 25600. Dat is 0,055·25600 = 1408.

Davy
woensdag 5 mei 2004

©2001-2024 WisFaq