Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Trillingen in verschillende richtingen

hallo ik ben vastgelopen bij de volgende opgave en hoop dat u mij misschien kunt helpen. bvd

de baan van een punt P heeft bewegingsvergelijkingen
x(t)= 4sin(1/12)pt
y(t)=4sin1/3pt, t in seconden
a)in hoeveel seconden doorloopt P de baan een keer?
b)bereken de tijdstippen waarop P de x-as passeert.
c)bereken de coordinaten van de snijpunten van de baan met de x-as.
d)bereken de coordinaten van de punten waar de baan aan het vierkant raakt.

bob
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 mei 2004

Antwoord

Hallo Bob,

q23553img1.gif

q23553img2.gif
a)
Uit de tabel volgt dat een volledige baan 24 sec duurt.

b)
Op de x-as geldt dat yt=0
q23553img3.gif

c)
maak gebruik van b)

d)
De baan raakt de lijn x = 4 in het punt (4,0)
De baan raakt de lijn x = -4 in het punt (-4,0)
Voor de raakpunten met de lijn y = 4 moet je eerst 4sin(1/3pt)=4 oplossen.
Voor de raakpunten met de lijn y = -4 moet je eerst 4sin(1/3pt)=-4 oplossen.

wl
woensdag 5 mei 2004

©2001-2025 WisFaq