Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken binnen-buitendiameter

De oppervlakte van de doorsnede is bekend nu wil ik de buitendiameter en binnendiameter berekenen.
oppervlakte is 3140mm2, de wanddikte is 1/10 buitendiameter D.
zo ben ik begonnen,
p/4.D2-p/4.d2=3140
p/4(D2.8/10D2)=3140
D2-8/10D2=4/p.3140
Verder kom ik niet, ik hoop dat u mij kunt helpen

jan
Leerling mbo - dinsdag 4 mei 2004

Antwoord

Hallo Jan,

d=0,8D®d2=(0,8D)2=0,64D2

De tweede regel wordt dan:
p/4(D2-0,64D2)=3140
D2-0,64D2=4/p.3140
0,36D2=4/p.3140
D2=4/p.3140/0,36
D=Ö(4/p.3140/0,36)105 mm
d = 0,8.105,3825.. 84 mm

wl
dinsdag 4 mei 2004

©2001-2024 WisFaq