\require{AMSmath} Zoek de asymptoten 3Ö(x3+6x2)Ik zou echt niet weten hoe ik hiervan de asymptoten (als die er zijn) zou moeten zoeken.Kunnen jullie mij helpen?Alvast bedankt Stef 3de graad ASO - maandag 3 mei 2004 Antwoord Vermits de hoogste macht van x in deze functie gelijk is aan 1 zal er een schuine asymptoot zijn.Bij een rationale functie kun je de vergelijking vinden door een euclidische deling uit te voeren.Hier kan dit dus niet.De methode die hier moet gebruikt worden is:Stel de vergelijking van de asymptoot gelijk aan y = m.x + qDan is m = lim f(x)/x voor x naar ¥. Je vindt m = 1q = lim (f(x) - m.x) voor x naar ¥ ( met m = 1).Om het verschil met de derdemachtswortel weg te werken, maak je gebruik van de formule (a3 - b3) = (a - b).(a2 + a.b + b2)Je vindt q = 2 LL dinsdag 4 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
3Ö(x3+6x2)Ik zou echt niet weten hoe ik hiervan de asymptoten (als die er zijn) zou moeten zoeken.Kunnen jullie mij helpen?Alvast bedankt Stef 3de graad ASO - maandag 3 mei 2004
Stef 3de graad ASO - maandag 3 mei 2004
Vermits de hoogste macht van x in deze functie gelijk is aan 1 zal er een schuine asymptoot zijn.Bij een rationale functie kun je de vergelijking vinden door een euclidische deling uit te voeren.Hier kan dit dus niet.De methode die hier moet gebruikt worden is:Stel de vergelijking van de asymptoot gelijk aan y = m.x + qDan is m = lim f(x)/x voor x naar ¥. Je vindt m = 1q = lim (f(x) - m.x) voor x naar ¥ ( met m = 1).Om het verschil met de derdemachtswortel weg te werken, maak je gebruik van de formule (a3 - b3) = (a - b).(a2 + a.b + b2)Je vindt q = 2 LL dinsdag 4 mei 2004
LL dinsdag 4 mei 2004
©2001-2024 WisFaq