Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Garages, auto`s en zo

Ik doe 6vwo E&M met wiskunde b1 en ik heb bijna examens. ik heb wat oefenvragen gemaakt maar van kansrekening weet ik veel basisdingen niet meer.

Misschien kunnen jullie me hier al mee verder helpen:
er zijn 6 garages bij een bedrijf maar men 5 dagen in de week werkt. hoe groot is de kans dat één auto minstens twee keer per week bij garage 5 moet parkeren:

de kans dat ie daar één keer moet parkeren is (1/6)
dus p=(1/6)
n=5
maar verder weet ik gewoon niet meer wat ik nu moet doen...

maarte
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 mei 2004

Antwoord

Dit lijkt me een binomiaal kansexperiment.

Gegeven:
X: parkeren bij garage 5
p=1/6
n=5

Gevraagd:
P(X2)=1-P(X1)



...of gebruik je GR:

q23500img1.gif

Misschien kan je nog eens kijken op Wanneer gebruik je welke verdeling? (NG) of op 4. Kansen of 5. Kansverdelingen voor een 'soort' samenvatting.

WvR
maandag 3 mei 2004

©2001-2025 WisFaq