Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partieel integreren

Hella, ik heb een probleem met een integraal
S van 1 tot oneindig x/(1+x2)2 dx ....hoe kan je dat oplossen?

Alex M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 mei 2004

Antwoord

Niks partieel. Is helemaal niet nodig !
òx/(1+x2)2 dx {stel 1+x2=y dan dy=2xdx en xdx=1/2dy}
= ò1/2·1/y2 dy = -1/2y-1 + c= -1/2·1/y + c
Als x loopt van 1 tot ¥ dan loopt y van 2 tot ¥. De uitkomst van de integraal (van 2 tot ¥) wordt F(¥)-F(2)= -1/2·1/¥ - -1/2·1/2 = 1/4

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 2 mei 2004

©2001-2024 WisFaq