Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen uitwerken

de vraag luidt: bereken met de zakrekenmachine
de opgave: log8/-log2
mijn oplossing(en):
-1.80618 (dat krijg ik als ik -2log8 doe -zie rekenregels vor machten en log-
-3 (als ik log8/-log2)

dat brengt mij in de war, ik hoop op verduidelijking

met vriendelijke groet, Bresker

Breske
Iets anders - zaterdag 1 mei 2004

Antwoord

Je past de rekenregels voor machten eenvoudigweg niet goed toe, het enige wat je met die rekenregels kan en mag is: log 8/-log 2 = log 23 / -log 2 = 3log 2/-log 2 = -3
Klaar.

Met vriendelijke groet

JadeX

jadex
zaterdag 1 mei 2004

©2001-2024 WisFaq