\require{AMSmath} Conchoide Bij wiskunde kan ik de volgende vraag niet oplossen.Kunt U mij hiermee helpen. Bij voorbaat dank.MarloesJe kunt een conchoide met een poolvoorstelling beschrijven. je kiest dan OP' als r en hoek OAA'als è.Leg uit dat OA': a/cosè zodat r: (a/cosè)-p Marloe Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 mei 2004 Antwoord Gegeven is dat |OA| = a en dat |A'P'| = pDe hoek AOA' noemen we $\theta$ en |OP'| = r.In de rechthoekige driehoek OAA' is cos $\theta$ = |OA|/|OA'|,dus |OA'| = a/cos $\theta$ .Nu is r = |OP'| = |OA'| - |A'P'|, dus r = a/cos $\theta$ - p.Applet werkt niet meer.Download het bestand. LL zondag 2 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij wiskunde kan ik de volgende vraag niet oplossen.Kunt U mij hiermee helpen. Bij voorbaat dank.MarloesJe kunt een conchoide met een poolvoorstelling beschrijven. je kiest dan OP' als r en hoek OAA'als è.Leg uit dat OA': a/cosè zodat r: (a/cosè)-p Marloe Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 mei 2004
Marloe Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 mei 2004
Gegeven is dat |OA| = a en dat |A'P'| = pDe hoek AOA' noemen we $\theta$ en |OP'| = r.In de rechthoekige driehoek OAA' is cos $\theta$ = |OA|/|OA'|,dus |OA'| = a/cos $\theta$ .Nu is r = |OP'| = |OA'| - |A'P'|, dus r = a/cos $\theta$ - p.
Applet werkt niet meer.Download het bestand. LL zondag 2 mei 2004
LL zondag 2 mei 2004
©2001-2024 WisFaq