Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Praktische opdracht over pi

Hallo,

Na veel rekenwerk heb ik 3 formules, namelijk
Pn= N sin p/N
Qn= N tan p/N
en 1/tan 2x + 1/sin 2x= 1/tan x

Nu moet ik in de onderste formule voor x= p/2N invullen en beiden zijden delen door 2N.
Ik moet ook laten zien (met behulp van de bovenste 2 formules) dat 1/2(1/Qn + 1/Pn) = 1/Q2n

En nu laten zien dat, Q2n=2PnQn/(Pn + Qn)

Kunt u me hier aub bij helpen? Ik kom er echt niet uit.

BVD

Wouter
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 30 april 2004

Antwoord

Makkie...

q23409img1.gif

Zonder toelichting! Probeer maar eens of je begrijpt hoe het allemaal zit...

WvR
zaterdag 1 mei 2004

©2001-2024 WisFaq