Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule van Cardano

als je de vergelijking hebt ax^3+b^2+cx+d=0 waarbij
p=c/a-(b^2/3a^2)en q=(2b^3/27a^3)-(bc/3a^2)+d/a
dit maakt de volgende vergelijking g^2+qg-p^3/27=o
Dit kan je met de abcD formule oplossen
maar ik wil de discriminant van dit zo hebben dat D=0 en D0 maar ik kom er maar niet uit want ik weet niet welke getallen ik voor a, b, c en d moet gebruiken bij de vergelijking ax^3+b^2+cx+d=0
ik hoop dat u dat wel weet
alvast bedankt

Sebaha
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 april 2004

Antwoord

Hallo Sebahat,

1. Van de vergelijking x3+3x2-9x-27=0 is D=0

2. Van de vergelijking 2x3+6x2-20x-48=0 is D0

wl
vrijdag 30 april 2004

©2001-2024 WisFaq