\require{AMSmath} 1/tan x ik moet uit de formule: cos x/sin x = cos 2x/sin 2x + 1/sin 2x afleiden dat 1/tan x = 1/tan 2x + 1/sin 2x ik weet dat de eerst genoemde formule hier al uitgelegd staat, maar ik kom er toch niet uit waarom 1/tan x = 1/tan 2x + 1/sin 2x het lukt me echt niet!kan iemand me helpen? lise Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 april 2004 Antwoord tan(x)=sin(x)/cos(x),dus cos(x)/sin(x)=1/tan(x) en cos(2x)/sin(2x)=1/tan(2x), en dan invullen in de eerste formule, toch? hk dinsdag 27 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik moet uit de formule: cos x/sin x = cos 2x/sin 2x + 1/sin 2x afleiden dat 1/tan x = 1/tan 2x + 1/sin 2x ik weet dat de eerst genoemde formule hier al uitgelegd staat, maar ik kom er toch niet uit waarom 1/tan x = 1/tan 2x + 1/sin 2x het lukt me echt niet!kan iemand me helpen? lise Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 april 2004
lise Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 april 2004
tan(x)=sin(x)/cos(x),dus cos(x)/sin(x)=1/tan(x) en cos(2x)/sin(2x)=1/tan(2x), en dan invullen in de eerste formule, toch? hk dinsdag 27 april 2004
hk dinsdag 27 april 2004
©2001-2024 WisFaq