Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Procentuele toename

Bij het onderzoek naar een insectenpopulatie gaat een bioloog uit van het model
N = 2t2 - 80t + 1400.
Hierin is N het aantal insecten en t de tijd in dagen met t = 0 op 1 juli om 0.00 uur.

Met hoeveel procent neemt het aantal insecten toe op 30 juli?

Annema
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 april 2004

Antwoord

Hallo Annemarie,

De procentuele toename kun je berekenen met:

q23253img1.gif

Op 30 juli 0.00 uur is t=30®Oud=N(30)
Op 31 juli 0.00 uur is t=31®Nieuw=N(31)

wl
dinsdag 27 april 2004

©2001-2024 WisFaq