Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periode tangens functie

Met nog minder dan 30 dagen tot aan de examens heb ik besloten mijn wiskunde programma eens door te nemen. Vandaag ben ik bezig met Goniometrie.
Ik kan alleen niet doorgronden waarom de periode van een tangensfunctie p is.

Kortom: Waarom is de periode van de tangensfunctie p, terwijl de sinus- en cosinusfunctie een periode van 2p hebben.

Jorgen
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 april 2004

Antwoord

tan(x+p) = sin(x+p)/cos(x+p) = -sin(x)/-cos(x) = tan(x)

MBL
maandag 26 april 2004

©2001-2024 WisFaq