\require{AMSmath} Eigenschappen/Bewerkingen met Matrices A is een vierkante matrix A-Agetransponeerd is een scheefsymmetrische matrix A.Agetransponeerd is een symmetrische matrix deze twee stellingen moeten bewezen worden en ik weet niet goed tebeginnen alvast bedankt Dirk 3de graad ASO - zondag 25 april 2004 Antwoord Vermits A een vierkante matrix is, is AT dit ook. Alle bewerkingen zijn dus gedefinieerd en alle resultaten zijn ook van dezelfde vorm. 1. A - AT is scheefsymmetrisch? Stel AT = C dan is " i,j : cij = aji Stel A - AT = A - C = D " i,j : dij = aij - cij = aij - aji en dji = aji - cji = aji - aij Wat stel je nu vast voor dij en dji? 2. A.AT is symmetrisch? Stel AT = C (zie 1.) en A.AT = A.C = D Werk nu ook eerst dij uit (in twee stappen) en daarna dji Je zult nu vaststellen dat " i,j : dij = dji. LL maandag 26 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
A is een vierkante matrix A-Agetransponeerd is een scheefsymmetrische matrix A.Agetransponeerd is een symmetrische matrix deze twee stellingen moeten bewezen worden en ik weet niet goed tebeginnen alvast bedankt Dirk 3de graad ASO - zondag 25 april 2004
Dirk 3de graad ASO - zondag 25 april 2004
Vermits A een vierkante matrix is, is AT dit ook. Alle bewerkingen zijn dus gedefinieerd en alle resultaten zijn ook van dezelfde vorm. 1. A - AT is scheefsymmetrisch? Stel AT = C dan is " i,j : cij = aji Stel A - AT = A - C = D " i,j : dij = aij - cij = aij - aji en dji = aji - cji = aji - aij Wat stel je nu vast voor dij en dji? 2. A.AT is symmetrisch? Stel AT = C (zie 1.) en A.AT = A.C = D Werk nu ook eerst dij uit (in twee stappen) en daarna dji Je zult nu vaststellen dat " i,j : dij = dji. LL maandag 26 april 2004
LL maandag 26 april 2004
©2001-2024 WisFaq