Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoeksmeting

hallo, wij zijn op school bezig over driehoeksmeting in rechthoekige driehoeken, en over sinus,cosinus en tangens. wij moeten een taak maken tegen maandag en ik weet niet hoe eraan te beginnen. de vraag gaat als volgt: Bereken de omtrek en de oppervlakte van een trapezium ABCD als A=36°52° en B= 75°57°50°. Er staat ook een trapezium bij met DC=20 en DA=25, kunnen jullie mij op weg helpen ? alvast bedankt !! groetjes

steffi
2de graad ASO - zaterdag 24 april 2004

Antwoord

Je laat de hoogtelijnen DE en CF neer op AB.
Van driehoek AED weet je ÐA en AD, dus m.b.v. goniometrie kun je AE en DE benaderen.
Zo is bijv. sinÐA = DE/AD en dus is DE bekend. Dan weet je ook CF. In driehoek BFC weet je nu ÐB en CF en dus krijg je, weer met goniometrie, de overige zijden ook snel te pakken.
EF = CD = 20.
Klaar, lijkt me.

MBL
zaterdag 24 april 2004

©2001-2024 WisFaq