Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren van x/(4-3x4)

halo, ik kan deze oefening niet goed begrijpen, zou iemand ze willen oplossen? ik zit met het probleem dat ik niet goed zie wat de functie van xdx is.

òxdx/(4-3x4)

Bedankt, winny

winny
2de graad ASO - zaterdag 24 april 2004

Antwoord

Je zou bijv. kunnen overgaan op een andere variabele. Stel je namelijk x2 = t, dan is het gevolg dat 2x.dx = dt zodat x.dx = 1/2dt.
Dit in je integraalvorm invullen maakt er een nieuwe integraal van, namelijk ò[1/2dt]/[4-3t2]
De factor 1/2 kun je voor het integraalteken zetten, maar je kunt hem ook in de noemer verwerken. In het laatste geval wordt het òdt/8-6t2
Nu de graad van de noemer tot 2 gedaald is, kun je misschien verder.

MBL
zaterdag 24 april 2004

©2001-2024 WisFaq