Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoek van pascal hockeystick

in de driehoek van pascal kun je een soort van figuur vinden wat lijkt op een hockeystick, op een site heb ik de engelse uitleg erover gevonden maar ik begrijp het neit goed en mn engels is niet zo best.

If a diagonal of numbers of any length is selected starting at any of the 1's bordering the sides of the triangle and ending on any number inside the triangle on that diagonal, the sum of the numbers inside the selection is equal to the number below the end of the selection that is not on the same diagonal itself. If you don't understand that, look at the drawing.
1+6+21+56 = 84
1+7+28+84+210+462+924 = 1716
1+12 = 13

zou U me kunnen helpen?

ilona
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 april 2004

Antwoord

Volgens mij zijn dit driehoeks- en piramide getallen. Zie Formules voor piramidegetallen in de driehoek van Pascal.

WvR
vrijdag 23 april 2004

©2001-2024 WisFaq