Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

R-R functies

Wat is het beeld (functiewaarde) van de functie g@f
als f(x):=ln(2*x) g(x):=2*abs(x)+3

Bucci
3de graad ASO - woensdag 21 april 2004

Antwoord

Teken eerst een grafiek van y = ln(2x). Dan zie je dat die grafiek van -¥ tot +¥ loopt.
Door er absoluutstrepen omheen te zetten, klapt het deel onder de x-as om. Dat levert dus een bereik op vanaf 0 tot +¥
De vermenigvuldiging met 2 verandert dit niet meer en de bijtelling van 3 laat alles 3 eenheden stijgen. Dus...?
Nogmaals de hint: laat een GR een grafiek maken of schets er zelf een. Het gaat slechts om de grote lijnen; helemaal exact hoeft het niet te zijn om te kunnen bepalen wat het bereik is.

MBL
donderdag 22 april 2004

©2001-2025 WisFaq