Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

R-R functies

Voor een functie f: x- y=f(x), voor alle x in dom(f) noemt men x het argument, y of f(x) het beeld. De verzameling van alle beelden noemt men de beeldverzameling.

Wat is het beeld van de functie g@f, als f(x):=4*x^2
g(x):=sin(x)-1

Bucci
3de graad ASO - woensdag 21 april 2004

Antwoord

Het gaat in feite dus over de functie h(x) = sin(4x2) - 1.
Het argument 4x2 kan uitsluitend positieve waarden of de waarde 0 aannemen. Als je van de getallen x0 de sinuswaarden bekijkt, dan liggen de uitkomsten allemaal tussen - 1 en 1, grenzen meegerekend.
De term -1 laat de waarden allemaal 1 afnemen, zodat je als eindresultaat het bereik [-2,0] krijgt.
Advies: voer de functie in je GR in en bekijk de grafiek. Dan zie je direct tussen welke (verticale) niveaus hij zich beweegt. Vergeet niet om in radialen te werken.

MBL
donderdag 22 april 2004

©2001-2024 WisFaq