Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren

Bereken algebraisch bij welke productie de gemiddelde kosten het minimaal zijn.

formule van GK is 0,01q^2-6q+2000+10000q^-1
eerst moet ik de formule differetieren. dus 0,01q-6-10000q^-2

mijn vraag is nu hoe los ik 0,01q-6-10000q^-2=0 op

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 april 2004

Antwoord

Hallo Hans,

dGK/dq=0,02q-6-10000q-2

0,02q-6-10000q-2=0
Omdat q¹0 mogen we alle termen vermenigvuldigen met q2
We krijgen dan de volgende derdegraadsvergelijking:
0,02q3-6q2-10000=0
Deze vergelijking is algebraïsch op te lossen, maar ik kan me niet voorstellen dat dit hier de bedoeling is.


Omdat q een geheel getal is moeten we afronden naar q = 305

wl
donderdag 22 april 2004

©2001-2024 WisFaq