\require{AMSmath} Formule van machin hoi ik heb een opgave waar in niks van begrijp en het is de volgende; ( ik zit in een richting met 20 uur wiskunde)de opgave is:Stel tg 7 = 1/5 en bereken tg (4a - p/4)Bewijs nu dat p/4 = 4 Bgtg 1/5 - bgtg 1/239 (formule van machin)b) gebruik in de vorige formule de reeksontwikkeling voor bgtg1/5 en bgtg 1/239 en bereken zo een benaderde waarde voor pHoe begin ik hieraan? Zout ge me dit eens grondig willen uitleggen aub? filip 3de graad ASO - woensdag 21 april 2004 Antwoord Kijk eens op de volgende site (ik veronderstel dat je een beetje Frans begrijpt) :N.B. Het is tg a = 1/5 Zie Bewijs van de formule van Machin LL woensdag 21 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoi ik heb een opgave waar in niks van begrijp en het is de volgende; ( ik zit in een richting met 20 uur wiskunde)de opgave is:Stel tg 7 = 1/5 en bereken tg (4a - p/4)Bewijs nu dat p/4 = 4 Bgtg 1/5 - bgtg 1/239 (formule van machin)b) gebruik in de vorige formule de reeksontwikkeling voor bgtg1/5 en bgtg 1/239 en bereken zo een benaderde waarde voor pHoe begin ik hieraan? Zout ge me dit eens grondig willen uitleggen aub? filip 3de graad ASO - woensdag 21 april 2004
filip 3de graad ASO - woensdag 21 april 2004
Kijk eens op de volgende site (ik veronderstel dat je een beetje Frans begrijpt) :N.B. Het is tg a = 1/5 Zie Bewijs van de formule van Machin LL woensdag 21 april 2004
Zie Bewijs van de formule van Machin
LL woensdag 21 april 2004
©2001-2024 WisFaq