Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volume bolsegment

hoe bereken ik de diameter van een bolsegment als ik weet dat de hoogte 10m is en ik een inhoud nodig heb van 30000 kubieke meter?

dank.

jan
Ouder - woensdag 21 april 2004

Antwoord

Hoi Jan

formule Inhoudbolsegment= ph/6(3r2+h2)

(Voor alle zekerheid: bolsegmentºbolkap, ok?)
(r=diameter/2) (r 'rho' = griekse letter r)

Gegevens invullen, wat rekenen en een vierkantswortel trekken.

Moet je het bewijs van de formule?
Daarvoor is kennis nodig van bepaalde integralen (6de jaar sec onderwijs België). Toepassing: volume van omwentelingslichamen.

Als je je einduitkomst opgeeft; kijk ik wel ff na of het klopt (tja, zo zijn die leraren hé )

Mvg,
Frank

FvE
woensdag 21 april 2004

©2001-2024 WisFaq