Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaard deviatie

We hebben de standaard deviatie het gemiddelde en de variantie per dag. We hebben deze voor 6 dagen nodig.
We snappen dat het gemiddelde met verminigvuldigt kan worden, maar we weten niet of dit ook mogelijk is met de standaard deviatie (en dus ook de variantie).

max
Student universiteit - woensdag 21 april 2004

Antwoord

Wanneer de waarnemingen d1,....,dn op de verschillende dagen onafhankelijk en identiek verdeeld zijn en T=ådi: dan geldt ET=n·Ed1 en st=Ösd1
Daarmee zou het moeten lukken.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 21 april 2004

©2001-2024 WisFaq