Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De kans om dood te gaan...

De kans dat een vrouw dood gaat is 0,8 en voor een man 0,9. Wat is de kans dat er 1 overleeft of allebei overleven?

aykut
Iets anders - woensdag 21 april 2004

Antwoord

Goh.. ik weet toch bijna zeker dat de kans om dood te gaan 1 is. Maar waarschijnlijk bedoel je binnen nu en 20 jaar of zoiets...?

P(1 overleeft)=P(man dood vrouw leeft)+P(man leeft vrouw dood)=0,9·0,2+0,1·0,8

P(allebei overleven)=P(man leeft vrouw leeft)=0,1·0,2

P(kans dat er 1 overleeft of allebei overleven)=...

Dat kan makkelijker:
P(kans dat er 1 overleeft of allebei overleven)=1-P(beide dood)=1-0,9·0,8

WvR
woensdag 21 april 2004

©2001-2024 WisFaq