Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal 3/wortel(9-4x^2)

Halo, ik kom er weer eens niet uit :p, maar ik denk dat ik er vrij dicht bij zit :
ò3dx/(Ö(9-4x2)
maar ik blijf percies haperen bij de plaats waar ik moet substitueren :

3òdx/(Ö(9)Ö(1-4x2/9))

3/Ö(9)òd(-4x2/9)/](1-4x2/9)

maar hierna zit ik zowat vast met het differentieren
kan iemand me op weg helpen?
Bedankt, winny

winny
2de graad ASO - dinsdag 20 april 2004

Antwoord

Die eerste stap kan ik volgen.
Eventjes zonder al die integraaltekens:
3/Ö(9-4x2)=3/Ö(9)Ö(1-4/9x2)
omdat Ö9=3 levert dit dus
1/Ö(1-4/9x2)=
1/Ö(1-(2/3x)2)
functies van dit type hebben als primitieve functies van de vorm b.arcsin(a.x)
In dit geval dus b.arcsin(2/3x)
Rest nog het bepalen van b, maar dat laat ik aan jou over.

hk
dinsdag 20 april 2004

©2001-2024 WisFaq