Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22973 

Re: Integreren en differentieren

bedankt voor het antwoord :) maar bij vraag 2 wilde ik ook graag weten hoe je deze functies moet integreren.

Rolien.

Rolien
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 april 2004

Antwoord

Oeps.....
òx2/3 dx = a·x5/3 + c terugdifferentiëren levert dat a=3/5
ò -2x/(x2+1)2 dx (stel x2+1 is y dan dy = 2x dx) = ò -1/y2 dy = 1/y + c dus 1/(x2+1) + c is de oplossing.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 21 april 2004

©2001-2024 WisFaq