Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies eenvoudig schrijven

hoe schrijf je dit eenvoudiger? wat zijn hier de regels voor?

X^6/X^-2

X^3/X^6

X^-4+X^-5

X^3-X^-7

(X+1)/X^2

1/X^2-1/X^4

(X^2+1)/X

ronald
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 april 2004

Antwoord

De regels die je moet toepassen zijn de regels voor machten zoals
x6/x2=(x·x·x·x·x·x)/(x·x)=x6-2=x4
En de regel dat je ongelijke machten niet mag optellen.
Verder ook regels als x-2=1/x2
en een rekenregel als (a+b)/ c= a/c + b/c. Zo is dan:
®x6/x-2= x6-(-2)=x8
®x3-x-7= x3-1/x7
®(x+1)/x2=x/x2 + 1/x2 = 1/x + 1/x2

zo werkt dat

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 20 april 2004

©2001-2024 WisFaq