Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omzetten afgelegde weg formule naar vereiste tijd

Voor de formule van de afgelegde weg geldt ;
S = (1/2 . g . t^2) + ((Vo . t) + Ho)

Nu is de vraag ;
Bij een bekende afgelegde weg hoeveel tijd is dan vereist.
Oftewel ; t = .........

Hoe zet ik bovenstaande S formule nu om naar een t formule.
Kan WisFaq mij verblijden ??
Thanks, groeten Johan

Johan
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 april 2004

Antwoord

Breng S naar de andere kant van het =-teken en los op met de ABC-formule:
1/2gt2+v0t+h0-s=0, waarin A=1/2g, B=v0 en C=(h0-s). Je krijgt uiteindelijk twee waarden voor t, waarvan er waarschijnlijk een (fysisch) niet heel goed mogelijk is, die valt dan natuurlijk af .

Sander
maandag 19 april 2004

©2001-2024 WisFaq