Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Anders schrijven van de afgeleide met ln

Differentieer:
O= 7^a ·Öa

is:

O'= 7^a ln7 ·Öa +7^a ·1/2Öa

hoe komen ze dan bij dit antwoord?? Anders geschreven:

Dus O'= (2aln7 + 1/2Öa)· 7a

kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 april 2004

Antwoord

Hoi kim

jouw afgeleide is correct.
Het zogezegde antwoord is dat ook als je één en ander verandert ;-))
7^a is wel een gemeenschappelijke factor en mag dus afgezonderd worden (buiten haken); er staat echter 7a maar men bedoelt 7^a (hihi).
De 1ste term 2aln7 daar bedoelt men mee Öa.ln7
Met een beetje gepruts klopt dat dus. Volg je? Anders laat maar iets weten zene.

Frank

FvE
maandag 19 april 2004

©2001-2024 WisFaq