Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22717 

Re: Zeven personen en een lift

hallo JaDeX

Ik snap het zo eigenlijk nog niet.
kunt u het nog een keer maar dan anders uitleggen????

anonie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 april 2004

Antwoord

Ja dat kan maar daar leer je niet zoveel van....vooruit dan maar.
Je gebruikt bij de oplossing telkens de complementregel. Even nazoeken wat dat inhoudt!
P(minstens 2 personen op dezelfde verdieping)= 1- P(alle personen op een andere verdieping zitten) = 1-25/25·24/25·23/25·22/25·21/25·20/25·19/25 =........
(de eerste persoon mag op 25 verdiepingen uitstappen, voor de tweede zijn er dan nog 24 mogelijkheden, voor de derde 23 etc.
P(minstens een van de anderen op dezelfde verdieping als jezelf)= 1-P(niemand van de zes andere zit bij jou)=1-24/25·24/25·24/25·24/25·24/25·24/25 =..........

Nou zou het toch wat duidelijker moeten zijn.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
maandag 19 april 2004

©2001-2025 WisFaq