\require{AMSmath} cos 2x/sin 2x+ 1/sin 2x = cos x/sin x Ik heb 2 formules:sin 2x = 2 sin x cos xcos 2x = 2(cos x)2-1Hier moet ik uit afleiden datcos 2x/sin 2x + 1/sin 2x = cos x/sin xen daar weer uit1/tan 2x + 1/sin 2x = 1/tan xIk heb geen idee hoe ze hieraan komen. Kunt u me helpen? Wouter Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 18 april 2004 Antwoord Hallo,Wat je moet doen is gewoon de formules invullen.Opdracht 1:Eerst schrijf ik cos(2x)/sin(2x)+1/sin(2x) anders.Voorbeeld: 4/5+2/5 = 6/5Zo ook:4x/5+2x/5 = 6x/5Nu hebben we: cos(2x)/sin(2x)+1/sin(2x) = cos(2x)+1/sin(2x)We hebben nu iets met 2x, maar in het rechtergedeelte staat x. We moeten de 2x dus vervangen.Dit ga ik als eerste bij cos(2x) doen. Je kan ook met sin(2x) beginnen, dit maakt niets uit.cos(2x)=2×(cos x)2-1=2×(cosx×cosx)-1 = 2×cosx×cosx-1cos(2x)+1/sin(2x) = 2×cosx×cosx-1+1/sin(2x) = 2×cosx×cosx/sin(2x)sin(2x) = 2×sinx×cosx2×cosx×cosx/2×sinx×cosxBoven en beneden allebei delen door 2×cosx2×cosx×cosx/2×sinx×cosx = cosx/sinxOpdracht 2:Probeer deze opgave nu zelf.Wat je hier moet doen is eigenlijk hetzelfde als wat je gedaan hebt bij opdracht 1.Je moet wel weten:tan(x) = sin(x)/cos(x)tan(2x) = sin(2x)/cos(2x)Tip; Gebruik: delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerdeDus 1/tanx = 1/sinx/cosx = cosx/sinxDitzelfde geldt voor 1/tan(2x) (dan moet je wel bij elke x een 2x voor zetten).Het is gewoon tan(x), tan(2x) en sin(2x) invullen. ws zondag 18 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb 2 formules:sin 2x = 2 sin x cos xcos 2x = 2(cos x)2-1Hier moet ik uit afleiden datcos 2x/sin 2x + 1/sin 2x = cos x/sin xen daar weer uit1/tan 2x + 1/sin 2x = 1/tan xIk heb geen idee hoe ze hieraan komen. Kunt u me helpen? Wouter Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 18 april 2004
Wouter Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 18 april 2004
Hallo,Wat je moet doen is gewoon de formules invullen.Opdracht 1:Eerst schrijf ik cos(2x)/sin(2x)+1/sin(2x) anders.Voorbeeld: 4/5+2/5 = 6/5Zo ook:4x/5+2x/5 = 6x/5Nu hebben we: cos(2x)/sin(2x)+1/sin(2x) = cos(2x)+1/sin(2x)We hebben nu iets met 2x, maar in het rechtergedeelte staat x. We moeten de 2x dus vervangen.Dit ga ik als eerste bij cos(2x) doen. Je kan ook met sin(2x) beginnen, dit maakt niets uit.cos(2x)=2×(cos x)2-1=2×(cosx×cosx)-1 = 2×cosx×cosx-1cos(2x)+1/sin(2x) = 2×cosx×cosx-1+1/sin(2x) = 2×cosx×cosx/sin(2x)sin(2x) = 2×sinx×cosx2×cosx×cosx/2×sinx×cosxBoven en beneden allebei delen door 2×cosx2×cosx×cosx/2×sinx×cosx = cosx/sinxOpdracht 2:Probeer deze opgave nu zelf.Wat je hier moet doen is eigenlijk hetzelfde als wat je gedaan hebt bij opdracht 1.Je moet wel weten:tan(x) = sin(x)/cos(x)tan(2x) = sin(2x)/cos(2x)Tip; Gebruik: delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerdeDus 1/tanx = 1/sinx/cosx = cosx/sinxDitzelfde geldt voor 1/tan(2x) (dan moet je wel bij elke x een 2x voor zetten).Het is gewoon tan(x), tan(2x) en sin(2x) invullen. ws zondag 18 april 2004
ws zondag 18 april 2004
©2001-2024 WisFaq