Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Complexe getallen

beste meneer/mevrouw,

Ik moet voor een opdracht weten hoe de verzameling van complexe getallen is opgebouwd en dat beschrijven.hoe doe ik dat?
Ook moet ik weten hoe je te werk gaat met optellen,aftrekken,vermenigvuldigen en delen. Ik weet alleen bij het delen nog niet hoe het werkt.
Weet u het anwtoord op mijn 2 vragen.

mf
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 april 2004

Antwoord

De verzameling van complexe getallen duiden we aan met . Voor aÎ schrijven we

a=a+bi

met a=Re a, het reële deel van a, en b=Im a, het imaginaire deel van a. Merk op a,bÎ.

Zie ook Delen van complexe getallen.

WvR
zondag 18 april 2004

©2001-2024 WisFaq