Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De afgeleide functie

Een winkelier verkoopt per jaar 1200 pakken groente.
Voorraadkosten: 4 euro per doos
Bestelkosten: 40 euro
Totale kosten; K = 2400:n + 40n
Nu moet ik algebraisch berekenen voor welke n de kosten minimaal zijn, maar wanneer ik de afgeleide neem en deze gelijk stel aan nul, komt er een verkeerd getal uit..
Het goede antwoord is namelijk 8
Maar hoe..??

Anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 april 2004

Antwoord

Hallo Anne,

Heb je er rekening mee gehouden dat je in dit vraagstuk n naar boven moet afronden?
De afgeleide is nul als n=Ö607,745.. ® n = 8

wl
donderdag 15 april 2004

©2001-2024 WisFaq