Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wie is de grondlegger van het differentieren?

Wie is de grondlegger van het differentieren?

wilco
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 april 2004

Antwoord

Hallo, Niels.
Dat differentiëren moet toch lukken, als u hbo-student bent.
Maar het kan ook zonder:
Sin2(x) = sin(x) * sin(x) = (x - x3/6 + x5/120 - .. ) * (x - x3/6 + x5/120 - .. ) = (x2 - x4/3 + 2*x6/45 ... ), etc.
Controleer nu eens dat G(4)(0)/4! gelijk is aan -1/3.

Zie Overzicht van de geschiedenis van de analyse

WvR
donderdag 15 april 2004

©2001-2024 WisFaq