Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoek berekenen

Dit is waarschijnlijk heel simpel.. maar ik kom er ff niet op.. ik ben bezig met plaatsbepaling en ik moet de hoek weten die de schaduw/zon met de grond maakt d.w.z.:

heb stokje van 5 cm dit een hoek van 90° maakt met de grond (staat dus rechtop) en een schaduw van 4,2 cm.. ik moet dus weten wat de hoek is van de hoek van de grond/met de schaduw..

HOE DOE IK DIT? :(

David
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 14 april 2004

Antwoord

q22744img1.gif
De invalshoek a van de zonnestraal moet je berekenen.
Nu heb je een rechthoekige driehoek met twee bekende zijden.
Met behulp van de sinus, cosinus of tangens kun je dan die hoek berekenen. In dit geval heb je de tangens nodig.
tan a = (overstaande/aanliggende) = 5/4,2 = 1,19
Nu terugzoeken op je rekenmachine wat die a dan moet zijn, daar komt uit 49,97° dus zeg maar 50°.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 14 april 2004

©2001-2024 WisFaq