Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

R-R functies

Voor een functie f: x- y=f(x), voor alle x in dom(f) noemt men x het argument, y of f(x) het beeld. De verzameling van alle beelden noemt men de beeldverzameling

Wat is het beeld van de functie g@f, als f(x):=4*x^2
g(x):=sin(x)-1

Derrik
3de graad ASO - dinsdag 13 april 2004

Antwoord

Het beeld van f(x) is +.
Dit is nu het argument van g(x). We moeten dus van alle positieve getallen de sinus nemen, verminderd met 1. De sinuswaarde ligt steeds tussen -1 en 1. Het beeld van g(x) zijn dus waarden gelegen tussen 0 en -2.

LL
dinsdag 13 april 2004

©2001-2024 WisFaq