Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Brandpunt

eeen parabool wordt gedefinineerd als de verzameling punten die even ver van een gegeven punt ( het brandpunt) en een gegeven lijn ( de richtlijn) afliggen.

vraag is:
laat voor een concrete situatie zien dat deze definitie een tweedegraadsformule oplevert. neem het brandpunt F(0,3) en de richtlijn y = -3

ik snap het niet

kan iemand deze aub maken
alvast bedankt

j. coe
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 april 2004

Antwoord

De afstand van P(x,y) tot F(0,3) is Ö(x2+(y-3)2)
De afstand van P(x,y) tot y=-3 is y-(-3)=y+3
Er moet nu gelden:
(y+3)2=x2+(y-3)2.
Kun je nu alleen verder?

hk
dinsdag 13 april 2004

©2001-2024 WisFaq