To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deelruimten

klopt deze redenering :
Toon aan dat de volgende verzamelingen geen deelruimten zijn van ^3
M1={(x,y,z)Î^3; x2=y2}
dus x=y of x=-y
(y,y,z)+(-y,y,z)=(0,2y,2z) en 02¹(2y)2
dank bij voorbaat

Dirk
3de graad ASO - dinsdag 13 april 2004

Antwoord

Een deelruimte ??? ligt eraan wat je ermee bedoelt....ik denk dit.
Je moet in ieder geval kijken naar de definities die bij een (vector of lineaire of andere) ruimte horen.
Welnu als aÎM1 en bÎM1 dan zou ook a+bÎM1 moeten zijn.
We zoeken een tegenvoorbeeld:
a=(2,-2,7) en b=(3,3,43) beiden in M1
maar a+b = (5,1,50) zit niet in M1 derhalve is M1 geen deelruimte.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 13 april 2004

©2001-2025 WisFaq