Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale jaarproductie berekenen

Hoi, iz zit dwar met een rekenwerk en ik wou graag gehoplen worden.

Het reken vraag is:

Variabele kosten is € 7,50
Constante kosten is € 12, 50

Er is berekend dat er over 2001 2.000 producten waren geproduceerd en afgezet en dat het bezittingsresultaat €2.500,- nadelig was.

Hoe kan ik hier de normale jaarproductie berekenen ?

Groetjes,

ozlem

Ozlem
Leerling mbo - dinsdag 13 april 2004

Antwoord

Hoi Ozlem,

ik weet hier eigenlijk niet zo veel van, maar het lijkt me dat je op basis van formules die je normaal gezien zou moeten kennen, zou moeten geraken. Op deze pagina vind je bvb de formule voor bezettingsresultaat.

Als je je gegevens invult (ik veronderstel dat constante kosten reeds per product is en dat die niet meer gedeeld moet worden door de normale productie), krijg je:
-2500 = (2000 - n) * 12,50
-27500 = -12,50*n
n = 2200

De normale jaarproductie is dus 2.200 wat wel een aannemelijk resultaat lijkt.

Groetjes,

tg
woensdag 14 april 2004

Re: Normale jaarproductie berekenen

©2001-2024 WisFaq