Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen

Hoe kan ik de volgende functie oplossen?
(x2-6)(x2-3)=x2-6

Jos
Student hbo - maandag 25 maart 2002

Antwoord

Dit type vergelijking heette in oude boeken (van vóór de tweede fase): A·B = A·C .
Dit type los je op volgens:
A·B - A·C = 0
A(B - C) = 0
A = 0 of B = C

In jouw opgave geldt: A = x2-6 , B = x2-3 en C = 1.
Je krijgt dus:
x2-6 = 0 of x2-3 = 1
x=6 of x=-6 of x=2 of x=-2

jr
maandag 25 maart 2002

©2001-2024 WisFaq