Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22623 

Re: Primitieven

Ok ik heb m´n best gedaan en kom tot het volgende:

1. 1/(23Öx)=2^-1.x^-(1/3)=(1/2)x^-(1/3)
primitieve ® (3/4)x^(2/3)=(3/4)3Ö(x2)?

2. 1/Ö(4-x)=(4-x)^-(1/2)
primitieve ® (4-x)^(1/2)/(1/2)=2Ö(4-x)?

3. 1/(2x-3)2=(2x-3)^-2
primitieve ® -1/(2x-3)?

4. 1/(xÖx)=x^-1.x^-(1/2)=x^-1,5
primitieve ® x^-(1/2)/-(1/2)=-2/Öx?

Kom maar op! Wat heb ik allemaal fout gedaan? Of heb ik helemaal niks goed gedaan..................

Linda
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 april 2004

Antwoord

Helemaal niet gek! De eerste en de laatste zijn goed... bij de tweede ben je een minteken vergeten! Bij de derde moet je nog even kijken naar factor (denk aan de kettingregel bij het differentieren)!

Je kunt ze trouwens makkelijk zelf controleren door van het antwoord de afgeleide te berekenen. Je zou dan weer de oorspronkelijke functie terug moeten krijgen! Vaak kom je er dan wel achter dat je een minnetje of een factor vergeten bent.

q22627img1.gif

Dus...

WvR
maandag 12 april 2004

©2001-2024 WisFaq