\require{AMSmath} Geen buigpunt hall,Weten jullie hoe ik deze opgave moet aanpakken?fp:x$\to$ -2x+ln(ex-p) en (p$>$0).Kp is de grafiek van fp.Toon aan dat Kp voor geen enkele p een buigpunt heeft.Nu is mijn idee dat de tweede afgeleide dus geen nulpunten mag hebben, echter lukt het mij niet de tweede afgeleide te vinden.Kuzz Katie Katie Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 april 2004 Antwoord Dag Katie,Dat idee is correct. Voor de eerste afgeleide gebruiken je de kettingregel:D(ln(f))=D(f) · 1/fDus D(fp)= -2 + ex/(ex-p)Dit moet je nog eens afleiden, dus die eerste term zal wegvallen, voor de tweede term gebruik je de regel voor het afleiden van een quotiënt:D2(fp)=((ex-p)ex-exex)/(ex-p)2= -pex/(ex-p)2En wanneer wordt dit nul? Juist als de teller nul is, dus p=0 (mag niet) of ex=0 (ook nooit dus)Groeten,Christophe. Christophe maandag 12 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hall,Weten jullie hoe ik deze opgave moet aanpakken?fp:x$\to$ -2x+ln(ex-p) en (p$>$0).Kp is de grafiek van fp.Toon aan dat Kp voor geen enkele p een buigpunt heeft.Nu is mijn idee dat de tweede afgeleide dus geen nulpunten mag hebben, echter lukt het mij niet de tweede afgeleide te vinden.Kuzz Katie Katie Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 april 2004
Katie Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 april 2004
Dag Katie,Dat idee is correct. Voor de eerste afgeleide gebruiken je de kettingregel:D(ln(f))=D(f) · 1/fDus D(fp)= -2 + ex/(ex-p)Dit moet je nog eens afleiden, dus die eerste term zal wegvallen, voor de tweede term gebruik je de regel voor het afleiden van een quotiënt:D2(fp)=((ex-p)ex-exex)/(ex-p)2= -pex/(ex-p)2En wanneer wordt dit nul? Juist als de teller nul is, dus p=0 (mag niet) of ex=0 (ook nooit dus)Groeten,Christophe. Christophe maandag 12 april 2004
Christophe maandag 12 april 2004
©2001-2024 WisFaq